„…nejsme nejlepší. Jsme prostě jiný.“
Narodil jsem se v roce 1976 v Praze. Díky tomu, že dědeček a maminka pracovali na indický ambasádě, mám od dětství značně odlišný představy o tom co je to normální jídlo. Po otci jsem zdědil posedlost jídlem a utkvělou představu, že vlastně nikam pořádně nepatřím. Mám tři sourozence, vesměs slušný lidi, jsem rozvedenej a mám tři dcery.
Od roku 2000 jsem pracoval jako kuchař v několika restauracích. Hotel Hoffmann v Kladně, Česká správa letišť, v Domě vína U Závoje a v Plzeňské restauraci Obecního domu v Praze
Od roku 2005 post šéfkuchaře dnes již zaniklýho Dahab Mezze restaurantu. Tam jsem pořádně přičichnul k levantský kuchyni. Levantu si najdete na wiki.
Na podzim téhož roku jsem nastoupil v restauraci Aromi na Vinohradech, ještě pod taktovkou Riccarda Lucque. Čistil jsem zeleninu a ryby a staral se o salátovej bufet. Postupně jsem prochází všechny posty s výjimkou pasty a skončil jsem jako první manager v první Riccardově La Bottega.
V roce 2007 jsem odešel z Aromi a odjel se štábem Václava Marhoula na tuniskou Saharu, na natáčení filmu Tobruk jako kuchař. Po návratu jsem zahájil kurzy vaření levantský a judeo arabský kuchyně pod názvem Rozinky a mandle.
Od roku 2007 jsem nastoupil už jen do jedný práce: restaurace Borgo Agnese v Brně, kde jsem získal od Přemy Hradskýho jméno Hugo. Od roku 2010 jsem do práce už nechodil a dělám jen to, co mě baví…
Navštívil jsem pracovně Řecko, Tunis, Itálii, Španělsko, Izrael, Holandsko a Velkou Británii. V Itálii jsem získal svůj pšeničná kvas „Gaia“ od mistra kvasový pizzy Simone Padoana z iTigli. Po dvou návštěvách u Simona, už při práci používám jen Gaiu. Ledabylej přístup při pečení chleba souvisí s mojí nešťastnou povahou, ale taky mě v něm utvrdil Giovanni Mandara!
Svoje zkušenosti jsem zúročil při tvorbě konceptů a spolupráci na jejich realizaci ( Avia cafe Brno koncept restaurace, menu tapas baru a restaurace Como v Praze, City Cafe Cosmopolit, kuchyně kavárny Biozahrada, restaurace Podolka Horní paluba, koncept restaurace klubu Cross v Holešovicích, Mamacoffee koncept košer pekárny a výroba hummusu, koncept kuchyně bistra Herbivore, koncept a realizace Street Food Festivalu.
Vařil jsem na izraelský nebo francouzský ambasádě, v Černínským paláci, ale taky pod mostem v Meet Factory.
První svatbu jsem připravil v roce 2010 pro Jarmilu Hoškovou v restauraci Kastelán v Brně, kterou mi půjčil Michal Göth – její šéfkuchař. Od tý doby, každým rokem počet svateb který jsem vařím pořád stoupá. Svatební cateringy jsou oblíbený zejména u cizinců, smíšených párů a na nekonvenčních oslavách, včetně pohřbů a etnických spářek. Vařil jsem třeba na svatbách Honzy Ungera a Ondřeje Slavíka z kapely Zrní.
V roce 2012 jsem začal vařit na ulici pro Pro Bio Svaz ekologických zemědělců. Pracoval jsem zároveň jako redaktor rubriky Ve vlastní šťávě v Českým rozhlase Radio Wave, jsem autorem námětu a moderátorem pořadu Ze dvora na Seznam TV, nebo Hugova jízda po Baskicku a Kuchaři u ohně tamtéž.
Vařím pod širým nebem a všude tam, kde mě pustí s otevřeným ohněm. Jediný dvě výjimky mělo výzkumný zařízení TOKAMAK v Ústavu fyziky plazmatu při Akademii věd a MBank Praha z důvodu požárních a bezpečnostních předpisů. Připravoval jsem mimo jiný taky pohoštění pro irskou pobočku Facebook v Praze, Babelcamp Brno, nebo Lauderovy školy v Praze.
V roce 2014 vzniklo cimes deli, kdy jsem se v doprovodu dalších dvou pomocných kuchařek věnoval cateringu. V roce 2014 jsem navštívil londýnskej Gefiltefest, kde jsem prezentoval výrobu tradičního taženýho štrúdlu a rok na to v Drážďanech jsem měl svůj program Sedm způsobů jak připravit lilek (Siete modos de guisar las berenjenas). Od roku 2015 už se věnuju práci sám, jen za asistence brigádníků a tak vznikl Nomadis catering, kočující restaurace jednoho kuchaře.
Sortiment Nomadis se pořád mění, vyvíjí a obohacuje o tradiční recepty, asado a brazo s kvalitní zvěřinou, hovězím a jehněčím masem z lokálních zdrojů.
Jestli jste hraví, a jídlo vás baví, bude se vám to líbit. Jestli sháníte spíš konvenční catering na bílej ubrus, určitě najdete nekoho lepšího.