Jak to funguje?
Přečtěte si prosím důkladně tuto stránku,
Napište na email: cateringnomadis@gmail.com a domluvíme si osobní schůzku.
Co nabízíme?
Podle potřeby a vzdálenosti přijedeme brzy ráno, nebo den před událostí, postavíme „kuchyň“ a začnu vařit (doprava, práce a vybavení). Od počtu hostů a náročnosti se odvíjí množství personálu. Překvapivě i tzv.“malá“ svatba může znamenat náročnou přípravu, protože rozpočet zpravidla nepokrývá další personál. Jsou pro mne fyzicky i časově náročnější. Paradoxně tak může menší počet lidí prodražit částku na osobu. Vyjíždí stále to samé auto, kompletní vybavení a doba i náročnost přípravy je téměř stejná, částka se jen rozkládá mezi menší počet lidí.
Nabídka se pokaždé liší, každá svatba je originál. Věřím, že každý pár, který se chystá udělat zásadní krok a spojit svoje životy je unikátní, jako každá svatba a její atmosféra. Aby nabídka skutečně uspokojila všechny hosty, nepřipravuji tři větší chody, ale mnohem raději nelituji námahy a chystám na místě dvanáct až osmnáct jídel v menších porcích, aby se vaši hosté bavili a ochutnali toho co nejvíc, a nemuseli se celý den koukat jen na chlebíčky, guláš a minidezerty.
Nomadis má ambice být jiný a rozhodně dobrý, proto se nerad uchyluji k přípravě hermelínu na grilu, utopencům, nebo guláši. Na to si konečně můžete najít hromadu opravdu skvělých kuchařů, kteří takové jídlo přichystají s rutinou, dobře a rádi.
Každá nabídka se přizpůsobuje místu, skladbě hostů, momentální nabídce producentů, ale třeba i okamžité invenci, záchvatu kreativity a rozmaru kuchaře, který si právě přivezl nové recepty ze zahraničí a touží si je na někom vyzkoušet.
Pracuji hodně se zeleninou, převážná část nabídky je přirozeně bezmasá, téměř nepoužívám mléko. Vejce jsou z domácího chovu. Maso, zvěřina a ryby od osvědčených dodavatelů. Lepek je jen tam, kde ho lze očekávat – v chlebu a strouhance na řízky.
V noci před událostí peču kvasový chleba, vykostím maso, udělám si přípravu na studenou kuchyni, ráno na místě už vařím a peču přímo na ohni, obalím řízky a chystáme tapas pro vaše hosty. Vařím od 9 hodin ráno a končím obvykle do 22 hodin. (jídlo na celý den pro všechny vaše hosty).
Pro příchozí jsou nachystány tapas – například marinované olivy, sušená šunka Jamón krájená ručně přímo na místě, tortillas, pečený lilek, hummus, rilettes, marinovaná řepa a saláty jako cizrnový salát se sušenými rajčaty, marocký salát z karotky s pomerančem, salát z pečených brambor atd.
Po přichodu se podává na uvítanou smažené kuře (nechystá se předem aby bylo v perfektní kondici) a teplá jídla.
Vzorové menu tento rok zahrnuje například:
Marocký salát z karotky s pomerančem
Petrželový salát tabouleh s mátou a bulgurem
Cizrnový salát se sušenými rajčaty
Marinované olivy
Marinovaná řepa
Hummus
Lilkový kaviár
Tortilla z cukety s ančovičkou a majonézou
Plněné vinné listy
Jahody s cherry rajčátky a bazalkou
Malosolné okurky se zakysanou smetanou
Těstovinový salát
Rilllettes
Aljouk
Meloun s fetou
Patatas bravas
Smažené kuře
Botifarra (čerstvé klobásy)
Pilaf s jehněčím
Losos v soli
Kachna na pomerančích
Grilovaná kančí kýta
Žebírka se slaným karamelem
Fazolky s chilli
Houby na česneku
Paella
Lilkový koláč s kandovaným pomerančem
Borůvkový koláč
atd.
Odpoledne po hodinové pauze, chystám na ohni fazolky s chilli (a la plancha), houby na česneku, celý losos pečený v solné krustě, grilovaný vepřový hřbet, zvěřina nebo žebra, paella, na místě připravené klobásky (butifarra) a další laskominy podle dohody. Jako příloha slouží saláty a čerstvé kvasové pečivo. Jídlo podáváme rautovou formou na vlastním servírovacím nádobí (terakotové cazuely, břidlice, dřevo a nerezové tácy), talíře a příbory (vidličky a lžíce) se pokuste zajistit sami, jinak si jako nádobí pro hosty můžete objednat ekologicky odbouratelné jednorázové nádobí z palmových listů – může se použít až třikrát, pokud se umyje, po večírku se dá zkompostovat nebo spálit.
Co nestihnete sníst – a je toho opravdu hodně, vám nakrájím a než skončíme, bude všechno k dispozici na stolech. Umyjeme si nádobí, sklidíme kuchyň a odjíždíme.
Co potřebuji: je zdroj pitné vody a jedna elektrická zásuvka na připojení lednice a světla. Moje kuchyň ja v autě, které bude stát na místě – takže možnost příjezdu a odjezdu auta a stání na místě kde se bude vařit. Rozměr vozu je 6 x 2m, stan který se staví před auto má rozměr 3x3m.
Za autem je připojená „pekárna“ vlek o váze 1,5t a rozměrech 4x2m
Pro volbu místa a možnosti příjezdu prosím vždy konzultujte telefonicky, nevybírejte místo sami, řešení problémů na místě bývá komlikované a nákladné.
Je důležité aby na samotném místě mohlo stát auto, které je součástí kuchyně a mohl se rozdělat ohniště.
Vzhledem k náročnosti přípravy v rozličných podmínkách, ale vždy na místě a před vašimi hosty, nemáme kapacitu na zajištění dalších služeb (půjčování porcelánu a příborů, obsluha nebo nápoje)
Protože pro vás chci vařit jen dobré jídlo z kvalitních surovin, nepoužívám suroviny, které jsem osobně nevybral – mám osvědčené dodavatele a nerad riskuji kvalitu jídla, používáním neprověřených surovin. Všechno co potřebuji si dovezu.
Při závazné rezervaci termínu se skládá záloha ve výši 50%, která je nevratná, pokud nezrušíte rezervaci maximálně šest měsíců před konáním události. Druhá polovina částky se platí týden před samotnou událostí.
Každá událost se sjednává a plánuje zvlášť, cena se může lišit, ale vždycky musí pokrývat náklady na pořizování vybavení, suroviny, cestu, palivo a práci.
Orientační cena cateringu pro cca 50 osob je 2.000Kč/osoba, plus náklady na dopravu. Cena je orientační a smluvní, a samozřejmě se dá dohodnout i na jiných podmínkách.
Rozpočet odpovídá počtu osob, pokud vás v den konání události na místě bude víc, jídlo logicky dojde o něco dříve, nebo nevyjde pro všechny. V samotný den konání už nemám možnost nic dokoupit nebo přidělat navíc. Plánujte proto prosím zodpovědně.
Jestli vás naše nabídka zaujala a chcete vidět víc, navštivte FB Nomadis.